• Alacsonyabb ár
STODAL SZIRUP 200 ML /HOMEOPATIAS KESZ./ BOIRON Termékkategóriák 1,639.00 Dió patika online gyógyszertár internetes gyógyszer...
 • STODAL SZIRUP 200 ML /HOMEOPATIAS KESZ./ BOIRON Termékkategóriák 1,639.00 Dió patika online gyógyszertár internetes gyógyszer...

STODAL SZIRUP 200 ML /CSEPPFOGO BETET/

A szervezet öngyógyító törekvésének serkentésére száraz ill. sok köpettel járó köhögés esetén, továbbá ingerlő köhögés csillapítására, gége-, légcső- és hörghurut esetén.

2 189 Ft
2 080 Ft 5% megtakarítás

(10 Ft / ml)

Adóval együtt
Mennyiség

 • VÁSÁRLÁS JELENLEG SZÜNETEL! VÁSÁRLÁS JELENLEG SZÜNETEL!
 • Gyors kiszállítás. Gyors kiszállítás.
 • Gyors rendelésfeldolgozás. Gyors rendelésfeldolgozás.
 • 11 óráig leadott megrendelését GLS futárral 1-4 munkanap alatt kiszállítjuk (nyári szabadságolások miatt változhat). 
Díj: 795Ft, 15000Ft feletti megrendelés esetén ingyenes. Utánvét +100 Ft. 11 óráig leadott megrendelését GLS futárral 1-4 munkanap alatt kiszállítjuk (nyári szabadságolások miatt változhat). Díj: 795Ft, 15000Ft feletti megrendelés esetén ingyenes. Utánvét +100 Ft.
 • Ingyenes átvételi lehetőség nyári időszakban csak a Budakeszi a Dió Patikában. Ingyenes átvételi lehetőség nyári időszakban csak a Budakeszi a Dió Patikában.

Stodal szirup
Homeopátiás gyógyszer

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

 • Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

 • Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma:

 1.  Milyen típusú gyógyszer a Stodal szirup és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 2. Tudnivalók a Stodal szirup szedése előtt

 3.  Hogyan kell szedni a Stodal szirupot ?

 4. Lehetséges mellékhatások

 5. Hogyan kell a Stodal szirupot tárolni?

 6. További információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A STODAL SZIRUP ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Homeopátiás gyógyszer. A homeopátia a „hasonlót a hasonlóval gyógyítani” elv alapján működik. Homeopátiás kezelés esetén a beteg azt a gyógyszert kapja homeopátiás hígításban és elkészítési módban, amely hígítatlanul az egészséges emberben a beteg panaszaihoz leginkább hasonló tüneteket vált ki. A szervezet öngyógyító törekvésének serkentésére száraz ill. sok köpettel járó köhögés esetén, továbbá ingerlő köhögés csillapítására, gége-, légcső- és hörghurut esetén.

2. TUDNIVALÓK A STODAL SZIRUP SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a Stodal szirupot

 • ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra vagy a Stodal szirup egyéb összetevőjére (pl.

benzoesav).

A gyógyszer 1,74% V/V etanolt (alkohol) [(legfeljebb adagonként 206 mg (15 ml) / 69 mg (5 ml)] tartalmaz, ezért alkoholelvonó kezeléssel (pl. diszulfiram) egyidejűleg nem alkalmazható. 2 éven aluli gyermekek számára alkalmazása ellenjavallt a készítmény alkoholtartalma miatt. A Stodal szirup fokozott elővigyázatossággal alkalmazható adagonként 11,25g/15ml, 3,75g/5ml szacharózt tartalmaz, amit diabétesz mellitusz (cukorbetegség) esetén figyelembe kell venni. Ez a készítmény 1,74 térfogat % etanolt (alkohol) [(legfeljebb 206 mg (15 ml) /69 mg (5 ml) adagonként, 5,22/1,75 ml sörrel, 2,18/0,73 ml borral megegyező adag)] tartalmaz. Alkoholprobléma esetén a készítmény ártalmas lehet. Terhes vagy szoptató nők, gyermekek és magas rizikófaktorú betegek (pl.: máj betegség vagy epilepszia) esetén a készítmény szedése megfontolandó. A homeopátiás gyógyszerekkel történő kezelés kezdetén a fennálló tünetekben először romlás léphet fel, amely átmeneti és nem veszélyes. Nem a javallat szerinti, ill. a gyógyszer hosszantartó szedése esetén, vagy a betegtájékoztatóban feltüntetett adagok túllépése esetén nem kívánt hatások (ún. gyógyszervizsgálati tünetek) léphetnek fel, amelyek új, eddig nem tapasztalt panaszok formájában jelentkezhetnek. Amennyiben a tünetek nem javulnának, esetleg rosszabbodnának, vagy új tünetek jelennek meg, orvossal történő konzultáció szükséges. A homeopátiás gyógyszerek alkalmazásának időtartama alatt (+/-30 perc) nem szabad illóolajat is tartalmazó (mentolos, eukaliptuszos) terméket (pl. cukorka, stb.) fogyasztani, és intenzív illatú fogkrémet használni. A kezelés ideje alatt aromás anyagokat tartalmazó kenőcsöt (pl. kámforos) sem szabad alkalmazni, mivel ezek jelentős mértékben képesek befolyásolni a homeopátiás gyógyszer hatását.

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Más gyógyszerekkel való kölcsönhatás eddig nem ismert. A már szedett gyógyszereit csak orvosával való konzultálás után változtathatja meg, ill. csökkentheti azok adagját.

Termékenység, terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A készítmény hatóanyagainak a termékenységet befolyásoló hatására valamint a terhesség és szoptatás ideje alatt történő alkalmazásának biztonságosságára vonatkozóan nincsenek klinikai adatok, ezért a készítmény szedése nem ajánlott.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Stodal szirup kismértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. A készítmény alkoholtartalmát figyelembe kell venni.

3. HOGYAN KELL SZEDNI A STODAL SZIRUPOT?

A Stodal szirupot mindig a tájékoztatóban leírtaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. A homeopátiás kezelés kezdetén a panaszok átmenetileg erősödhetnek.

Az alkalmazás módja:

Szokásos adagja felnőtteknek naponta 3-5 alkalommal 15 ml adagolóeszközzel kimért szirup, gyermekeknek 2 éves kor felett 3-5 alkalommal 5 ml adagolóeszközzel kimért szirup. A panaszok enyhülésekor az alkalmazás gyakorisága csökkenthető. A szirupot ajánlatos étkezések között és este lefekvés előtt - önmagában vagy kevés vízben hígítva - bevenni. Használat előtt felrázandó! Amennyiben a panaszok a kezelés ellenére tartósan (3 napon túl is) fennállnak, javulás nem következik be, forduljon kezelőorvoshoz vagy gyógyszerészhez. 2 éven aluli gyermekek számára alkalmazása ellenjavallt.

Ha az előírtnál több Stodal szirupot vett be

A Stodal szirup alkalmazásával kapcsolatban eddig túladagolást nem jelentettek.

Ha elfelejtette bevenni a Stodal szirupot

Amikor észrevette, hogy elfelejtette bevenni az előírt adagot, pótolja azt mielőbb. Ha az elfelejtett adag pótlása és a következő adag bevétele közel egy időbe esik ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Stodal szirup is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Nagyon ritkán (10 000 betegből kevesebb mint 1-nél), egyedi esetekben gyermekeknél csalánkiütés jelentkezhet.
A készítmény alkalmazásával kapcsolatban eddig más, nemkívánatos hatást, mellékhatást nem jelentettek.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A STODAL SZIRUPOT TÁROLNI?

Legfeljebb 25 C °- on, fénytől, közvetlen napsugárzástól és erős elektromágneses hatásoktól védve, az eredeti csomagolásban tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A gyógyszer üvegpalackját jól lezárva kell tartani! A dobozon és a palackcímkén feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Stodal szirupot. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A szirup az üvegpalack felbontása után egy hónapig használható fel! Ne szedje a Stodal szirupot, ha azon a bomlás jelei láthatók. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízbe juttatni vagy a háztartási hulladékkal együtt kezelni. Kérdezze meg gyógyszerészét, mit tegyen fel nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Stodal szirup

1 gramm szirup tartalma:

 • A készítmény hatóanyagai:

Pulsatilla (Pulsatilla vulgaris) 6C 9,50 mg
Rumex crispus 6C 9,50 mg
Bryonia dioica (Bryonia cretica) 3C 9,50 mg
Ipecacuanha (Cephaelis ipecacuanha) 3C 9,50 mg
Spongia tosta (Euspongia officinalis) 3C 9,50 mg
Sticta pulmonaria 3C 9,50 mg
Antimonium tartaricum 6C 9,50 mg
Myocardium 6C 9,50 mg
Coccus cacti (Dactylopius coccus) 3C 9,50 mg
Drosera O 9,50 mg

 • Egyéb összetevők: szacharóz szirup, tolu szirup, polygala szirup, etanol, karamell,benzoesav.

Etanol (alkohol) tartalom: 1,74% V/V.

Milyen a Stodal szirupkülleme és mit tartalmaz a csomagolás

Tiszta, enyhén opaleszkáló, világos sárgásbarna színű, viszkózus oldat, jellegzetes szaggal. 200 ml-es barna színű üvegpalack garanciazáras csavaros PE kupakkal. Egy palack és egy 5/ 15 ml osztású adagolóeszköz dobozban.

9585

Adatlap

Akciós
Nem
ALMA katalógusakció
Nem
Gondozási kártya akció
Igen
Csomagakcióban
Nem
EP kártyára
Igen
Vényköteles
Nem
OEP támogatott
Nem
Kiszerelés
200 ml