• Alacsonyabb ár
VOLTAREN DOLO 25MG BEVONT TABLETTA 20X GlaxoSmithKline Tabletták 1,629.00 Dió patika online gyógyszertár internetes gyógyszer...
  • VOLTAREN DOLO 25MG BEVONT TABLETTA 20X GlaxoSmithKline Tabletták 1,629.00 Dió patika online gyógyszertár internetes gyógyszer...

VOLTAREN DOLO 25MG BEVONT TABLETTA 20X

A Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta diklofenákot tartalmaz, mely az ún. nem szteroid gyulladásgátló gyógyszerek csoportjába tartozik. A Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta fájdalomcsillapító hatású, egyúttal azonban csökkenti a gyulladást (duzzanatot) és a lázat is.

Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta
diklofenák-kálium

20 db

2 319 Ft
2 087 Ft 10% megtakarítás
Adóval együtt
Mennyiség

  • Garantált minőség. Garantált minőség.
  • Gyors kiszállítás. Gyors kiszállítás.
  • Gyors rendelésfeldolgozás. Gyors rendelésfeldolgozás.
  • 11 óráig leadott megrendelését GLS futárral 1-4 munkanap alatt kiszállítjuk (nyári szabadságolások miatt változhat). 
Díj: 795Ft, 15000Ft feletti megrendelés esetén ingyenes. Utánvét +100 Ft. 11 óráig leadott megrendelését GLS futárral 1-4 munkanap alatt kiszállítjuk (nyári szabadságolások miatt változhat). Díj: 795Ft, 15000Ft feletti megrendelés esetén ingyenes. Utánvét +100 Ft.
  • Ingyenes átvételi lehetőség nyári időszakban csak a Budakeszi a Dió Patikában. Ingyenes átvételi lehetőség nyári időszakban csak a Budakeszi a Dió Patikában.

1. Milyen típusú gyógyszer a Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta diklofenákot tartalmaz, mely az ún. nem szteroid gyulladásgátló gyógyszerek csoportjába tartozik. A Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta fájdalomcsillapító hatású, egyúttal azonban csökkenti a gyulladást (duzzanatot) és a lázat is.

A Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta enyhíti az izom és ízületi fájdalmakat, a hátfájást, fejfájást, fogfájást és a menstruáció következtében fellépő fájdalmakat. Emellett mérsékli a megfázás,, illetve influenza tüneteit (beleértve az izomfájdalmakat és a torokfájást), valamint csökkenti a lázat.

2. Tudnivalók a Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta szedése előtt

Ne szedje a Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát
- ha allergiás (túlérzékeny) a diklofenára vagy a Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta egyéb összetevőjére.
- ha valaha is allergiás reakciója alakult ki gyulladás vagy fájdalom kezelésére alkalmazott gyógyszer [pl. acetilszalicilsav (véralvadás csökkentésére használatos gyógyszer), diklofenák vagy ibuprofén] bevételét követően. Ilyen allergiás reakció például az asztmás roham, sípoló légzés, orrfolyás, bőrkiütés, arcduzzanat. Ha azt gondolja, hogy allergia lehet, kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől.
- ha jelenleg gyomor- vagy bélfekélye van.
- ha emésztőrendszeri vérzése van, melynek tünete lehet a véres vagy fekete széklet.
- ha súlyos vese- vagy májbetegségben szenved.
- ha súlyos szívelégtelenségben szenved.
- ha a terhességének utolsó három hónapjában van.

Amennyiben ezek bármelyik érvényes Önre, közölje kezelőorvosával és ne vegyen be Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát.

A Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható, ezért kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét, ha:
- valaha volt emésztőrendszeri betegsége, pl. gyomorfekély, vérzés vagy szurokszéklet, vagy a múltban gyulladásgátló szerek alkalmazása kapcsán gyomorfájdalma vagy gyomorégése jelentkezett.
- vastagbélgyulladás (kolitisz ulceróza) vagy bélgyulladása (Crohn-betegség) van.
- Ön asztmás vagy szénanáthás.
- a Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát más gyulladásgátló gyógyszerekkel, pl. acetilszalicilsavval, kortikoszteroidokkal, véralvadásgátlókkal vagy ún. szelektív szerotonin-reuptake gátló (SSRI) készítménnyel egyidejűleg szedi (lásd „A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek”).
- máj- vagy vesebetegségben szenved.
- duzzadtak a lábfejei.
- kiszáradt állapotban lehet (pl. hányás, hasmenés, nagyműtétek előtt vagy után).
- vérzészavarban, vagy más vérrendszeri betegségben szenved, beleértve a porfíriát, egy ritka májbetegséget.
- jelenleg vagy előzőleg bármikor szívproblémái vagy magas vérnyomása volt.

Amennyiben ezek bármelyik érvényes Önre, közölje kezelőorvosával, vagy gyógyszerészével, mielőtt bevenné a Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát.

Egyéb óvintézkedések
Tisztában kell lennie azzal, hogy egyes gyógyszerek, így a diklofenák is kis mértékben fokozhatja a szívroham (szívinfarktus) és az agyi vérkeringési zavar kockázatát. A kockázat fokozódása sokkal valószínűbb, ha a kezelés sokáig tart és a gyógyszer adagja nagyobb. Ne szedjen a gyógyszerből a javasolt adagnál többet (legfeljebb napi 3db bevont tablettát) és a kezelés csak a javasolt ideig tartson (fájdalom esetén 5 napig, láz esetén 3 napig).

Amennyiben szívpanaszai vannak, esetleg korábban agyi vérkeringési zavart állapítottak meg önnél, vagy felmerül annak lehetősége, hogy ilyen betegségek kialakulhatnak az Ön esetében (például magas a vérnyomása, cukorbeteg, magas a vér koleszterin szintje, esetleg dohányzik), a Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta alkalmazása előtt kérjen tanácsot kezelőorvosától, vagy gyógyszerészétől.

A Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta csökkentheti a fertőzések tüneteit (pl. fejfájás, magas láz), ezáltal megnehezítheti a fertőzés észlelését és megfelelő kezelését. Amennyiben nem érzi jól magát és orvoshoz fordul, ne felejtse el megemlíteni, hogy Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát szed.

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg és nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Különösen fontos, hogy közölje az orvosával, ha az alábbi gyógyszerek valamelyikét szedi:
- Lítium, vagy szelektív szerotonin újrafelvétel gátlók (SSRI-k) (a depresszió bizonyos típusainak kezelésére alkalmazott gyógyszerek).
- Digoxin (szívbetegségek esetén alkalmazott gyógyszerek).
- ACE gátlók vagy béta-blokkolók (magas vérnyomás, ritmuszavarok és szívelégtelenség kezelésére alkalmazott gyógyszerek).
- Metotrexát (bizonyos típusú rákbetegségek és ízületi gyulladások kezelésére szolgáló gyógyszer).
- Cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerek, kivéve az inzulint.
- Vizelethajtók.
- Véralvadásgátlók (vérhígítók, más néven antikoagulánsok).
- Más gyulladásgátlók, például acetilszalicilsav vagy ibuprofén.
- Kortikoszteroidok (a szervezet különböző gyulladásainak csökkentésére szolgáló gyógyszerek).
- Ciklosporin (elsősorban szervátültetések után alkalmazott gyógyszer).
- Fertőzések kezelésére használatos bizonyos készítmények (kinolon típusú antibiotikumok).

A Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta alkalmazása idős korban
Az idős betegek érzékenyebbek lehetnek a Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta hatásaira, mint más felnőttek. Ennek megfelelően az idős betegeknek különösen szigorúan kell követniük a kezelőorvos utasításait, és a tüneteik enyhítésére a lehető legkevesebb befont tablettát kell bevenniük. Különösen fontos, hogy az idős betegek haladéktalanul értesítsék a kezelőorvosukat az esetleges mellékhatásokról.

A Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta alkalmazása gyermekek-, illetve serdülőkorban
A Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta 14 éves aluli gyermekeknek nem adható.

Terhesség és szoptatás
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Közölje a kezelőorvosával, ha várandós vagy úgy vélik, hogy terhes lehet, és ne vegyen be Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát. Különösen fontos, hogy más gyulladásgátlókhoz hasonlóan a Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát sem szabad szedni a terhesség utolsó 3 hónapjában, mivel az káros lehet a magzatra vagy nehézségeket okozhat a szülés során.

Ahogyan más gyulladásgátló gyógyszerek alkalmazása esetén is lehetséges, a Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta hatóanyagának, a diklofenáknek a bevétele is megnehezítheti a teherbeesést. Ez a hatás a gyógyszer szedésének abbahagyásával megszűnik. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát arról, hogy Ön várandós, vagy nehézségei vannak a teherbeeséssel.

Ne szedjen Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát a szoptatás időszakában, mert ez káros lehet a gyermek számára. Közölje a kezelőorvosával, ha szoptat.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta alkalmazása általában nincs hatással a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre. Azonban ritkán, mint más fájdalomcsillapítókkal végzett kezelés esetében is, a beteg, látászavar, szédülés vagy aluszékonyság kialakulását tapasztalhatják. Amennyiben ilyen mellékhatásokat észlel, ne vezessen, ne kezeljen gépeket és ne végezzen fokozott figyelmet igénylő tevékenységeket. Miellőbb tájékoztassa kezelőorvosát, ha ilyen mellékhatásokat észlel.

Fontos információk a Voltaren dolo 25mg bevont tabletta egyes összetevőiről
A Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta szacharózt tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosától kapott tájékoztatás szerint Önnek valamilyen cukor-érzékenysége van, beszéljen a kezelőorvosával, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. Hogyan kell szedni a Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát?

Mennyi Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát szedjen
Az ajánlott gyógyszeradagot ne haladja meg. Fontos, hogy a fájdalom csillapítására ne vegyen be a szükséges mennyiségnél többet és a Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát csak a szükséges ideig alkalmazza.

Felnőtteknek és 14 éves, vagy idősebb gyermekeknek
A panaszok megjelenése esetén kezdő adagként 1db bevont tabletta. Amennyiben szükséges, a továbbiakban 4-6 óránként 1db bevont tabletta. 24 óra alatt legfeljebb 3db bevont tabletta (75mg) vehető be.

Hogyan vegye be a Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát
A bevont tablettát egészben, egy pohár vízzel célszerű bevenni.

Mennyi ideig szedje a Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát
Fájdalom enyhítésére 5 napnál, láz csökkentésére 3 napnál tovább ne alkalmazza. Amennyiben a panaszok ezután is fennállnak, vagy romlanak, forduljon kezelőorvosához. Ilyen esetben tisztázni kell, vajon a panaszok hátterében áll-e esetleg súlyos betegség.

Ha az előírtnál több Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát vett be
Túladagoláskor azonnal értesíteni kell a kezelőorvost, vagy a gyógyszerészt, vagy késedelem nélkül az orvosi ügyelethez kell fordulni. Azonnali orvosi ellátásra lehet szükség.

Ha elfelejtette bevenni a Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát
Amennyiben elfelejtette bevenni egy adagot, pótolja mielőtt. Abban az esetben viszont, ha már hamarosan esedékes a következő adag bevétele, csak egy adagot vegyen be a megfelelő időpontban. Ne vegyen be két adagot egyszerre, azért, hogy pótolja korábban kimaradt dózist.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így a Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Néhány ritka, vagy nagyon ritka mellékhatás, súlyos következményekkel is járhat. Amennyiben az alább felsorolt bármely mellékhatás kialakulását észleli, ne szedje tovább a Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát és azonnal értesítse kezelőorvosát:
- súlyos gyomorfájás, véres vagy fekete széklet. Vérhányás.
- Allergiás reakciók az arc, száj, nyelv vagy torok duzzanatával, melyhez gyakran kiütés vagy viszketés társul, és amely nyelési nehézséget, alacsony vérnyomást vagy ájulást okozhat.
- Nehézlégzés, mellkasi szorítás (asztma tünetei).
- Mellkasi fájdalom (szívroham tünetei), gyengeség. Hipertónia (magas vérnyomás).
- Hirtelen jelentkező, súlyos fejfájás, émelygés, szédülés, zsibbadás, beszédképtelenség vagy a beszéd nehezítettsége, bénulás (agyvérzés tünetei).
- A bőr vörös vagy lilás elszíneződése (érgyulladás lehetséges tünetei). Bőrkiütések, hólyagok az ajkakon, szemhéjakon vagy a szájnyálkahártyán (afták). Bőrgyulladás, bőrhámlás.
- A karok, a kéz, az alsó végtag, vagy a lábak megduzzadása (ödéma).
- Bármilyen változás a vizelet mennyiségében, vagy küllemében. Véres vizelet, túlzott fehérjevizelés, a vizelet mennyiségének súlyos csökkenése (a veseműködés zavarainak tünetei).
- A bőr vagy a szemfehérje besárgulása (májgyulladásra/ májelégtelenségre utaló tünetek).
- Szokatlan vérzés vagy bőrvérzés.
- Magas láz vagy nem javuló torokfájás.
- Tarkókötöttség (vírusos agyhártyagyulladás tünetei).
- Görcsrohamok.

A Voltaren Dolo 25mg bevont tablettához hasonló készítmények alkalmazása során kis mértékben fokozódhat a szívinfarktus („miokardiális infarktus”) vagy az agyér-görcs („sztrók”) kialakulásának kockázata.

Egyéb mellékhatások
Az előforduló egyéb mellékhatások általában enyhék. Egyes mellékhatásokat a diklofenák – mely a Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta hatóanyaga – nagyobb adagjainak, vagy a hosszabb ideig történő alkalmazásának esetében jelentettek. Beszélje meg kezelőorvosával, vagy a gyógyszerésszel, amennyiben az alábbi felsoroltak aggodalmat keltenek Önben.

További, gyakori mellékhatások:
(Az alábbi mellékhatások 100 emberből 1 – 10-ben jelentkeznek)
Hasfájás, gyomorfájás, hasmenés, hányinger, bélgázosság, fejfájás, szédülés, hányás, bőrkiütés, emésztési zavarok, étvágytalanság, a májfunkciós paraméterek (pl. transzamináz szintek) változása.

További ritka mellékhatások:
(Az alábbi mellékhatások 10 000emberből 1 – 10-ben jelentkeznek)
Aluszékonyság, gyomorfájás, a karok, lábak, kéz- és lábfejek vizenyője (ödéma).

További nagyon ritka mellékhatások:
(Az alábbi mellékhatások 10 000emberből kevesebb, mint 1-ben jelentkeznek) Székrekedés, zavartág, kiütések a szájban, az ízérzés zavarai, a kezek vagy a lábak bizsergése vagy zsibbadása, remegés, látás- vagy hallászavarok (fülcsengés), szívdobogás, hangulati zavarok, alvászavarok, zavartság, depresszió, rémálmok, ingerlékenység, pszichotikus reakciók, memóriazavarok, szorongás, a nyelőcső fekélyei, hajhullás, bőrpír, bőrvizenyő, hólyagos bőrkiütések (fokozott napérzékenységből adódóan).

Értesítse kezelőorvosát, ha ezek bármelyikét észleli. Ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. Hogyan kell a Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Legfeljebb 30˚C-on tárolandó. A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Voltaren Dolo 25mg bevont tablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. További információk

Mit tartalmaz a Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta
- A készítmény hatóanyaga: 25mg diklofenák-kálium bevont tablettaként.
- Egyéb összetevők: Tabletta mag: megnézium-sztearát, povidon (K30), vízmentes kolloid szilícium-dioxid, „A” típusú karboximetil-keményítő-nátrium, kukoricakeményítő, tribázisos kalcium-foszfát. Bevonat: makrogol 8000, mikrokristályos cellulóz, vörös vasoxid (E172), titán-dioxid (E171), povidon (K30), talkum, szacharóz. Fényesítés: makrogol 8000, szacharóz.

Milyen a Voltaren Dolo 25mg bevont tabletta készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Bevont tabletta. Halványpiros színű, kerek, mindkét oldalán domború bevont tabletta. 2db vagy 10db vagy 20db bevont tabletta buborékfóliában és dobozban.

25536

Adatlap

Akciós
Nem
ALMA katalógusakció
Nem
Gondozási kártya akció
Igen
Csomagakcióban
Nem
EP kártyára
Igen
Vényköteles
Nem
OEP támogatott
Nem
Kiszerelés
-