• Alacsonyabb ár
KETODEX 25 MG FILMTABL. 20X  Tabletták 1,959.00 Dió patika online gyógyszertár internetes gyógyszerrendelés Budakeszi
  • KETODEX 25 MG FILMTABL. 20X  Tabletták 1,959.00 Dió patika online gyógyszertár internetes gyógyszerrendelés Budakeszi

KETODEX 25 MG FILMTABL. 20X

A Ketodex fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású gyógyszer (nemszteroid gyulladáscsökkentő szer, NSAID). A Ketodex egy hatékony és gyors fájdalomcsillapító, melyet enyhe vagy középsúlyos fájdalmak, azaz például akut mozgásszervi fájdalmak tüneti kezelésére használnak.

Ketodex 25mg filmtabletta
dexketoprofén

2 439 Ft
2 317 Ft 5% megtakarítás

(116 Ft / db)

Adóval együtt
Mennyiség

  • Megbízható webpatika, elégedett vevők! Megbízható webpatika, elégedett vevők!
  • Gyors kiszállítás. Gyors kiszállítás.
  • Gyors rendelésfeldolgozás. Gyors rendelésfeldolgozás.
  • 11 óráig leadott megrendelését GLS futárral 1-4 munkanap alatt kiszállítjuk. 
Díj: 795Ft, 15000Ft feletti megrendelés esetén ingyenes. Utánvét +100 Ft. 11 óráig leadott megrendelését GLS futárral 1-4 munkanap alatt kiszállítjuk. Díj: 795Ft, 15000Ft feletti megrendelés esetén ingyenes. Utánvét +100 Ft.
  • Ingyenes átvételi lehetőség a Budakeszi a Dió Patikában. Ingyenes átvételi lehetőség a Budakeszi a Dió Patikában.

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A KETODEX 25 MG FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A Ketodex 25 mg filmtabletta fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású gyógyszer (nemszteroid gyulladáscsökkentő szer, NSAID).
A Ketodex 25 mg filmtablettát enyhe vagy középsúlyos fájdalmak, azaz például mozgásszervi fájdalmak, menstruációs fájdalmak, fogfájás tüneti kezelésére használják.

2. TUDNIVALÓK A KETODEX 25 MG FILMTABLETTA ALKALMAZÁSA ELŐTT
Ne alkalmazza a Ketodex 25 mg filmtablettát:
- Ha Ön túlérzékeny (allergiás) a dexketoprofén-trometamolra vagy a készítmény bármely egyéb összetevőjére (lásd 6. pont);
- Ha Ön túlérzékeny (allergiás) az acetilszalicilsavra vagy más nemszteroid gyulladáscsökkentő szerre;
- Ha Önnél acetilszalicilsav, vagy más nem szteroid gyulladáscsökkentő szer szedése után asztma, asztmás roham, heveny allergiás orrfolyás (akut allergiás rinitisz) lépett fel, orrpolip (az allergia következtében kialakult dudor az orrban), csalánkiütés (urtikária), angioödéma (az arc, a szemek, ajak vagy a nyelv duzzadása, illetve légzési nehézség) vagy mellkasi zihálás jelentkezett;
- Ha Önnek aktív gyomorfekélye van, vagy korábban volt gyomorfekélye, gyomor vagy bélvérzése, illetve krónikus emésztési problémákkal küzd (pl. rossz emésztés, gyomorégés);
- Ha Önnek korábban fájdalomcsillapításra használt nemszteroid gyulladáscsökkentő szertől gyomor- vagy bélvérzése lett, illetve gyomor- vagy bélperforációja alakult ki;
- Ha Ön krónikus gyulladással járó bélrendszeri betegségekben (Crohn betegség vagy kolitisz ulceróza) szenved.
- Ha Ön súlyos szívelégtelenségben szenved, közepes vagy súlyos veseproblémái, súlyos májműködési problémái vannak;
- Ha Önnek vérzési rendellenessége vagy más véralvadási zavara van;
- Ha terhes vagy szoptat;
- 18 év alatti életkor esetén.

A Ketodex 25 mg filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:
- Ha Ön allergiás, vagy allergiás volt.
- Ha vese, máj- vagy szívbetegsége van (magasvérnyomás vagy szívelégtelenség) valamint folyadék visszatartástól, vagy ezek bármelyikétől szenvedett korábban;
- Ha Ön vizelethajtó szert kap vagy dehidratáció, folyadékhiány kialakulása és csökkent vértérfogat jelentkezik Önnél a túlzott folyadékvesztés következtében (például a túlzott vizeletürítéstől vagy hasmenéstől, hányástól);
- Amennyiben szívproblémái vannak, vagy előzőleg volt sztrókja, illetve úgy gondolja, hogy ezen állapotok kialakulásának kockázata az Ön esetében fennáll (pl. ha magas a vérnyomása, cukorbeteg, magas a koleszterinszintje vagy dohányzik), a kezelését beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével. A Ketodex-hez hasonló készítmények alkalmazása során kis mértékben fokozódhat a szívinfarktus („miokardiális infarktus”) vagy sztrók („agyi érkatasztrófa”) kialakulásának kockázata, különösen nagyobb adagok hosszabb ideig történő alkalmazása esetén.

Ne lépje túl a javasolt adagot és kezelési időtartamot!
- ha Ön időskorú: sokkal jobban ki van téve a kezelés okozta mellékhatásoknak (lásd 4. pont) Ha ezek bármelyike fellép, azonnal konzultáljon orvosával;
- ha Ön termékenységi problémákkal küzdő nő (a Ketodex alkalmazása károsíthatja termékenységét, ezért nem ajánlott, ha ön terhességet tervez vagy termékenységi kivizsgáláson vesz részt);
- ha vér- és vérsejtképzési zavarban szenved;
- ha szisztémás lupusz eritematózuszban vagy kevert kötőszöveti betegségben (kötőszöveteket érintő immunrendszeri betegségekben) szenved;
- Ha az Ön anamnézisében krónikus gyulladásos bélbetegség szerepel (fekélyes vastagbélgyulladás, Crohn betegség);
- ha Ön egyéb gyomor-bélrendszeri zavarokban vagy gyomor bélrendszeri betegségekben szenved vagy szenvedett;
- ha Ön más gyógyszereket szed, melyek megnövelik a peptikus fekély vagy vérzés kockázatát, például szájon át szedhető szteroidok, néhány antidepresszáns, (az SSRI típusúak, vagyis a szelektív szerotonin visszavétel gátlók), olyan szerek melyek megelőzik a vérrög képződést, mint a szalicilátok, vagy az antikoagulánsok, mint a warfarin. Ilyen esetekben konzultáljon orvosával, mielőtt alkalmazná a Ketodex-et: előfordulhat, hogy más gyógyszert is felír Önnek, hogy védje a gyomrát (például mizoprosztolt vagy olyan gyógyszert, mely megakadályozza a gyomorsav termelődését).

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Van néhány gyógyszer melyeket nem lehet együtt szedni, más gyógyszerek adagolásán pedig változtatni kell, ha együtt veszik be őket. Mindig tájékoztassa orvosát, fogorvosát vagy gyógyszerészét, amennyiben az alábbiak közül valamelyik gyógyszert a Ketodex mellett alkalmazza vagy kapja.
Nem ajánlott kombinációk:
- Acetilszalicilsav (aszpirin), kortikoszteroidok és más gyulladáscsökkentő szerek
- Warfarin, heparin vagy más véralvadásgátló szer
- Lítium (bizonyos kedélybetegségek kezelésére szolgáló szer)
- Metotrexát (reumás betegségek, illetve rák elleni szer)
- Hidantoinok és fenitoin (epilepszia elleni szerek)
- Szulfametoxazol (bakteriális fertőzések elleni szer)

Az alábbi kombinációk adásakor óvatosság szükséges:
- ACE gátlók, vizelethajtók, béta-receptor blokkolók és angiotenzin II antagonisták, melyek vérnyomáscsökkentő és szívgyógyszerek
- Pentoxifillin és oxpentifillin (krónikus vénás elégtelenség következtében kialakuló fekélyek kezelésére szolgáló szerek)
- Zidovudin (vírusfertőzés ellen használt szer)
- Aminoglikozid antibiotikumok, melyeket bakteriális fertőzések kezelésére alkalmaznak Klórpropamid és glibenklamid (cukorbetegség elleni szerek)

Kölcsönhatások, melyeknél óvatosság szükséges
- Kinolon antibiotikumok (pl. ciprofloxacin, levofloxacin) (bakteriális fertőzésekre használt szerek)
- Ciklosporin és takrolimusz (immunbetegségekben, szervátültetéseknél használt szerek)
- Sztreptokináz és más trombolitikum vagy fibrinolitikus gyógyszer, azaz vérrögök feloldására szolgáló szerek
- Probenecid (köszvény elleni szer)
- Digoxin (krónikus szívelégtelenség kezelésére használt szer)
- Mifepriszton, vetélést elősegítő (terhesség megszakítására) szolgáló szer
- Szelektív szerotonin-felvételt gátló antidepresszánsok (SSRI-ok)
- Vérlemezke-összecsapódás elleni szerek, vérlemezke-összecsapódás csökkentésére és vérrögök keletkezésének megakadályozására használt szerek.

Amennyiben kétsége merül fel a Ketodex és más gyógyszerek egyidejű alkalmazásával kapcsolatban, beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével. A Ketodex egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal A tablettát megfelelő mennyiségű vízzel kell bevenni. Célszerű a tablettát étellel bevenni, mivel ez segít a gyomor- és bélrendszeri mellékhatások kockázatának csökkentésében. Mindamellett, ha Önnek heveny fájdalma van, éhgyomorra vegye be a tablettát, legalább 30 perccel étkezés előtt, mivel ez segíti a gyógyszer hatásának valamivel gyorsabb kialakulását.

Gyermekek és serdülőkorúak
Amennyiben az Ön életkora 18 év alatti, ne alkalmazza a Ketodex-et.

Terhesség és szoptatás
Ne alkalmazza a Ketodex-et a terhesség vagy a szoptatás időszaka alatt.

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:
- tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes, ha terhességet tervez, mivel a Ketodex valószínűleg nem alkalmas az Ön kezelésére.
- nem alkalmazhatja a Ketodex-et, ha Ön szoptat. Kérjen tanácsot orvosától.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Ketodex szédülést és álmosságot okozhat, ezért enyhe-mérsékelt hatással lehet a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre. Amennyiben ilyen hatásokat észlel, ne vezessen gépjárművet és ne kezeljen gépeket a tünetek megszűnéséig. Kérjen tanácsot orvosától.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A KETODEX 25 MG FILMTABLETTÁT?
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A fájdalom természetétől, intenzitásától és időtartamától függ az Önnek szükséges dózis. Orvosa meg fogja Önnek mondani, hogy hány tabletta Ketodex-re van szüksége naponta és mennyi ideig kell szednie.

Az ajánlott dózis általában 1 tabletta (25 mg) 8 óránként, a napi összdózis nem haladhatja meg a 3 tablettát (75 mg).

Ha Ön időskorú, vagy ha vese- ill. máj problémákkal küzd, a kezelést nem több, mint napi 2 Ketodex tablettával kell kezdenie (50 mg).
Idős betegek esetében, amennyiben a kezelést jól tűrik, a Ketodex ezen kezdeti dózisát később a szokásos adagolásra (75 mg) lehet emelni.

Ha a fájdalom igen intenzív és gyorsabb enyhítést igényel, éhgyomorra vegye be a tablettát (legalább 30 perccel étkezés előtt), mivel ezáltal könnyebben szívódik fel (lásd a 2. pont „A Ketodex egyidejű
bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal” című részt).

Ha az előírtnál több Ketodex-et alkalmazott
Ha túl sokat alkalmazott a készítményből, azonnal mondja meg orvosának vagy gyógyszerészének, vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát. Ne felejtse el magával vinni a gyógyszer
dobozát vagy ezt a betegtájékoztatót.

Ha elfelejtette bevenni a Ketodex-et
Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Alkalmazza a soron következő adagot amikor az időszerű (a 3. pontnak megfelelően „Hogyan kell alkalmazni a Ketodex-et”).

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát
vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így a Ketodex is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A lehetséges mellékhatások az alábbiakban kerültek felsorolásra, gyakoriságuknak megfelelő sorrendben. A táblázat megmutatja Önnek hány betegnél fordulhatnak elő ezek a mellékhatások:

Gyakori mellékhatások
Hányinger és/vagy hányás, gyomorfájdalom, hasmenés, emésztési zavar (diszpepszia).
Nem gyakori mellékhatások
Forgó jellegű szédülés (vertigo), szédülékenység, álmosság, alvási rendellenesség, idegesség, fejfájás, szívdobogásérzés, kipirulás, gyomor problémák, székrekedés, szájszárazság, felfúvódás, bőrkiütés, fáradtság, fájdalom, láz és borzongás érzete, rossz közérzet.
Ritka mellékhatások
Gyomorfekély, gyomorfekély átfúródása vagy vérzése, mely vérhányásban vagy fekete székletben nyilvánul meg, ájulás, magas vérnyomás, túl lassú légzés, víz felgyülemlés és duzzadás a végtagokban (pl. duzzadt boka), gégeödéma, étvágytalanság (anorexia), abnormális érzékelés, viszkető kiütés, akne, fokozott izzadás, hátfájás, gyakori vizeletürítés, menstruációs zavarok, prosztatazavarok, abnormális májfunkciós eredmények (vérvizsgálat), májsejtkárosodás (hepatitisz), akut veseelégtelenség.
Nagyon ritka mellékhatások
Akut túlérzékenységi reakció (anafilaxiás reakció, mely ájuláshoz is vezethet), a bőr, száj, szemek és a nemi szervek körülötti területek fekélyesedése (StevensJohnson szindróma, Lyell szindróma), az arc duzzadása vagy az ajkak és a torok duzzadása (angioödéma), nehézlégzéssel járó hörgőgörcs, légszomj, felgyorsult szívverés, alacsony vérnyomás, hasnyálmirigy gyulladás, látászavar, fülcsengés (tinnitusz), érzékeny bőr, fényérzékenység (fotoszenzitivitás), viszketés, vese problémák. Csökkent fehérvérsejtszám (neutropénia), illetve csökkent vérlemezkeszám (trombocitopénia).

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bármilyen gyomor-bélrendszeri mellékhatást észlel a kezelés kezdetekor (azaz gyomorfájást, gyomorégést vagy vérzést), ha korábban ehhez hasonló mellékhatásoktól szenvedett gyulladáscsökkentő szerrel való hosszantartó kezelés következtében, és különösen akkor, ha Ön időskorú.
Hagyja abba a Ketodex használatát, ha bőrkiütést vagy a nyálkahártyák bármilyen sérülését (például a száj belsejében lévő sérülést), vagy allergia bármilyen tünetét észleli.
Nemszteroid gyulladáscsökkentő szerekkel végzett kezelés alatt folyadék visszatartást, duzzadást (főleg a boka és a lábak), a vérnyomás emelkedését és szívelégtelenséget jelentettek.
A Ketodex-hez hasonló készítmények alkalmazása során kis mértékben fokozódhat a szívinfarktus („miokardiális infarktus”) vagy sztrók kialakulásának kockázata.
Kötőszöveteket érintő immunrendszeri betegségekben (szisztémás lupusz eritematózuszban vagy kevert kötőszöveti betegségben) szenvedő betegeknél a gyulladáscsökkentő szerek ritkán lázas állapotot, fejfájást, a nyak hátoldalának merevségét okozhatják.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A KETODEX-ET TÁROLNI?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Ketodex-et. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Legfeljebb 30C-on tárolandó.
A fénytől való védelem érdekében a buborékcsomagolást tartsa a dobozában. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni.
Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
Mit tartalmaz a Ketodex 25 mg filmtabletta
- A készítmény hatóanyaga 25 mg dexketoprofén (36,9 mg dexketoprofén-trometamol formájában) filmtablettánként.
- Egyéb összetevők: kukoricakeményítő, mikrokristályos cellulóz, karboximetilkeményítő-nátrium, glicerin-palmitosztearát, hipromellóz, titán-dioxid (E 171), propilénglikol, makrogol 6000.

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
4, 10, 20, 30, 50 és 500 db filmtabletta buborékcsomagolásban és dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:
Berlin-Chemie AG (Menarini Group),
D-12489 Berlin, Glienicker Weg 125,
Németország

Gyártó:
Laboratorios Menarini, S.A.
Alfonso XII, 587
08918-Badalona (Barcelona),

29851

Adatlap

Akciós
Nem
ALMA katalógusakció
Nem
Gondozási kártya akció
Igen
Csomagakcióban
Nem
EP kártyára
Igen
Vényköteles
Nem
OEP támogatott
Nem
Kiszerelés
20 db