• Alacsonyabb ár
BILOBIL 40MG KEMENY KAPSZ. 60X Teva Gyógyszergyár Zrt. Szív és Érrendszer 3,400.05 Dió patika online gyógyszertár internetes ...
  • BILOBIL 40MG KEMENY KAPSZ. 60X Teva Gyógyszergyár Zrt. Szív és Érrendszer 3,400.05 Dió patika online gyógyszertár internetes ...

BILOBIL 40MG KEMENY KAPSZ. 60X

A Bilobil kapszula 40mg tisztított, beállított páfrányfenyő levél (Ginkgo biloba) száraz kivonatot tartalmaz kapszulánként.

  • az agy véráramlásának és működésének olyan zavaraiaban (demencia-tünetcsoport úgynevezett elsődleges degeneratív demenciában, ér eredetű demenciában vagy e kettő kevert formájában), amelyek az alábbi tünetekben nyilvánulnak meg: az emlékezőképesség és a szellemi képességek hanyatlása, szédülés, fülzúgás, látászavar, rossz közérzet, fejfájás és alvászavarok.
  • a fájdalommentes járástávolság növelésére perifériás (végtagi) artériás vérellátás zavarok esetében, megtartott keringési tartalék térfogat mellett.

60 db

3 629 Ft
3 448 Ft 5% megtakarítás
Adóval együtt
Mennyiség

  • Megbízható webpatika, elégedett vevők! Megbízható webpatika, elégedett vevők!
  • Gyors kiszállítás. Gyors kiszállítás.
  • Gyors rendelésfeldolgozás. Gyors rendelésfeldolgozás.
  • 11 óráig leadott megrendelését GLS futárral 1-4 munkanap alatt kiszállítjuk. 
Díj: 795Ft, 15000Ft feletti megrendelés esetén ingyenes. Utánvét +100 Ft. 11 óráig leadott megrendelését GLS futárral 1-4 munkanap alatt kiszállítjuk. Díj: 795Ft, 15000Ft feletti megrendelés esetén ingyenes. Utánvét +100 Ft.
  • Ingyenes átvételi lehetőség a Budakeszi a Dió Patikában. Ingyenes átvételi lehetőség a Budakeszi a Dió Patikában.

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A BILOBIL 40 mg KEMÉNY KAPSZULA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Bilobil 40 mg kemény kapszula a páfrányfenyő levél mennyiségileg meghatározott száraz kivonatát tartalmazza, mely a következő tünetek kezelésére javallt:
- az agy véráramlásának és működésének olyan zavaraiban (demencia-tünetcsoport ún. elsődleges degeneratív demenciában, ér eredetű demenciában vagy e kettő kevert formájában), amelyek az alábbi tünetekben nyilvánulnak meg: az emlékezőképesség és a szellemi képességek hanyatlása, szédülés, fülzúgás, látászavar,, rossz közérzet, fejfájás és alvászavarok,
- a fájdalommentes járástávolság növelésére perifériás (végtagi) artériás vérellátási zavarok (ún. claudicatio intermittens, Fontaine-féle II. stádium) esetében, megtartott keringési tartalék térfogat mellett.
2. TUDNIVALÓK A BILOBIL 40 mg KEMÉNY KAPSZULA SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a Bilobil 40 mg kemény kapszulát:
- ha allergiás (túlérzékeny) a páfrányfenyő kivonattal vagy a Bilobil 40 mg kemény kapszula bármelyik másik összetevőjével szemben.
- A Bilobil 40 mg kemény kapszula fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:
- A Bilobil 40 mg kemény kapszula szedésének elkezdése előtt meg kell győződni arról, hogy az említett tüneteket nem egy másik alapbetegség okozza-e, amely speciális kezelést igényel.

- Ha túlérzékenységi reakció lép fel, hagyja abba a kapszula szedését.
- Műtétek előtt közölje kezelőorvosával, hogy Bilobil 40 mg kemény kapszulát szed. A készítmény fokozhatja a vérzés kialakulásának veszélyét.
- Ha Ön vérzékeny, vagy ha véralvadásgátló gyógyszereket (ún. kumarin típusú véralvadásgátlókat), acetilszalicilsavat vagy más, ún. nem-szteroid gyulladásgátlókat szed, csak akkor kezdheti el a Bilobil 40 mg kemény kapszula szedését, ha előbb megbeszélte ezt kezelőorvosával.
- A Bilobil 40 mg kemény kapszula alkalmazása 12 év alatti gyermekeknél nem ajánlott, mert gyermekeknél történő alkalmazásának biztonságosságáról csak korlátozott adatok vannak.
- Az ajánlott adagnál nagyobb adagokat nem szabad szedni!
- A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek
- Közölje kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha bármilyen más gyógyszert szed vagy szedett a közelmúltban, beleértve a recept nélkül kapható gyógyszereket is.
- A Bilobil 40 mg kemény kapszula szedése nem ajánlott, ha Ön rendszeresen véralvadásgátló gyógyszereket (pl. az ún. kumarin típusú véralvadásgátlókat, mint pl. heparin), acetilszalicilsavat vagy más, ún. nem-szteroid gyulladásgátlókat szed. Az ilyen gyógyszerek egyidejű használata fokozhatja a vérzés kockázatát.
- Ha Ön epilepszia elleni gyógyszereket szed (pl. valproát, fenitoin, karbamazepin), kérjen tanácsot kezelőorvosától, mielőtt elkezdené a Bilobil 40 mg kemény kapszula szedését.
- A Bilobil 40 mg kemény kapszula egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal
- A Bilobil 40 mg kemény kapszula étkezéstől függetlenül is szedhető. Eddig nem számoltak be arról, hogy a táplálék és a folyadék befolyásolná a készítmény hatását. A kapszula szedésével együtt ne fogyasszon alkoholtartalmú italokat.
- Terhesség és szoptatás
- Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
- Mivel a terhesség és szoptatás alatti alkalmazásról csak korlátozott adatok állnak rendelkezésre, ezért a Bilobil 40 mg kemény kapszula használata terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott.

- A gyógyszer hatásai a gépjárművezetési és gépkezelési képességekre
- Eddig nem számoltak be arról, hogy ez a gyógyszer befolyásolná a gépjárművezetési és gépkezelési képességeket.
- Fontos információk a Bilobil 40 mg kemény kapszula egyes összetevőiről
- A Bilobil 40 mg kemény kapszula tejcukrot (laktózt) és szőlőcukrot (glükózt) tartalmaz. Ha kezelőorvosa azt mondta Önnek, hogy szervezete bizonyos cukrokat nem tűr, akkor kérjen tanácsot kezelőorvosától, mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert.
- Az azorubin (E122) nevű, azo típusú színezőanyag allergiás reakciókat okozhat.
- HOGYAN KELL SZEDNI A BILOBIL 40 mg KEMÉNY KAPSZULÁT?

- A Bilobil 40 mg kemény kapszulát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje.
- Ha nem biztos az adagolást illetően, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
- A Bilobil 40 mg kemény kapszula javasolt adagolása:
- az agyműködés és az agyi vérellátás zavaraiban: 3×1-2 kapszula naponta,
- szédülés és fülzúgás kezelése: 3×1-2 kapszula naponta,
- végtagi vérkeringési zavarokban: 3×1-2 kapszula naponta.

- A kapszulát folyadékkal kell lenyelni. Étkezéstől függetlenül is szedhető.
- A javulás első jelei általában egy hónap elteltével észlelhetők. Tartósabb hatáshoz, különösen az időseknél, ajánlatos a kapszulát legalább 3 hónapig szedni. 3 hónap elteltével kérdezze meg kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől, hogy folytassa-e a gyógyszer szedését.
- Ha az előírtnál több Bilobil 40 mg kemény kapszulát vett be?
- Eddig nem számoltak be mérgezésről a páfrányfenyő levél mennyiségileg meghatározott száraz kivonatával.
- Ha túlságosan nagy adagot vett be, haladéktalanul forduljon orvosához vagy a gyógyszerészhez.
- Ha elfelejtette bevenni a Bilobil 40 mg kemény kapszulát?
- Ne vegyen be dupla adagot az elfelejtett kapszula pótlására.
- Vegye be a kihagyott adagot a lehető leghamarabb, kivéve, ha már közeledik a következő adag bevételének ideje. Ez esetben hagyja ki a kimaradt adagot.
- Ha bármilyen további kérdése van a termék használatával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
- Ha idő előtt abbahagyja a Bilobil forte kemény kapszula szedését:
- Amennyiben mellékhatások miatt kívánja abbahagyni a kezelést, kérjen tanácsot kezelőorvosától, aki tájékoztatni fogja ezen mellékhatások kezeléséről, vagy más készítménnyel folytatja a kezelést.
- LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

- Minden más gyógyszerhez hasonlóan a Bilobil 40 mg kemény kapszula is okozhat mellékhatásokat, bár ezek nem mindenkinél fordulnak elő.
-


- Nagyon ritka:
- Fejfájás.
- Enyhe gyomor-bélrendszeri zavarok.
- Túlérzékenységi reakció, amely viszketésben, kivörösödésben és a bőrön levő duzzanatban nyilvánul meg.
- Gyomor-bélvérzés, agyvérzés, a szem bevérzése, különösen akkor, ha Ön más, véralvadásgátló gyógyszereket is szed (lásd még a `A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek` c. részt is).
Ha bármelyik mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük értesítse kezelőorovsát vagy gyógyszerészét.
5. HOGYAN KELL TÁROLNI A BILOBIL 40 mg KEMÉNY KAPSZULÁT?

A gyógyszer gyermekek elől elzárva tartandó!
A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Bilobil 40 mg kemény kapszulát. A lejárati idő az megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Legfeljebb 25 °C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó, a nedvességtől való védelem érdekében.
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt kidobni. Kérdezze meg gyógyszerészétől, hogyan kell megsemmisíteni azokat a gyógyszereket, amelyekre már nincs szüksége. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Bilobil 40 mg kemény kapszula?
Egy db kemény kapszula 40 mg kivonatot (tisztított és mennyiségileg meghatározott száraz kivonat formájában) tartalmaz a Ginkgo biloba L., foliumból (Páfrányfenyő levél) (35-67:1), amely megfelel:
- 8,8-10,8 mg flavonoidnak, flavon-glikozidok formájában kifejezve,
- 1,12-1,36 mg ginkgolid A-nak, B-nek és C-nek, és
- 1,04-1,28 mg bilobalidnak.
Az első kinyeréshez használt oldószer: aceton 60% m/m.
Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát, kukoricakeményítő, talkum, vízmentes kolloid szilicium-dioxid és magnézium-sztearát (E572) a kapszula tartalmában, és titán-dioxid (E171), indigotin (E132), azorubin (E122), vörös vasoxid (E172), fekete vasoxid (E172) és zselatin a kapszulahéjban.
Milyen a Bilobil 40 mg kemény kaszula külleme, és mit tartalmaz a csomag?
A kapszula színe csokoládébarna. Barnától sárgásbarnáig terjedő színű port tartalmaz, látható sötétebb részecskékkel és esetleg rögökkel.
Buborékcsomagolás (PVC/PVDC fólia, Al fólia): 20 db kemény kapszula (2 db buborékfólia levél, amelyek egyenként 10 db kapszulát tartalmaznak) dobozban.
Buborékcsomagolás (PVC/PVDC fólia, Al fólia): 60 db kemény kapszula (6 db buborékfólia levél, amelyek egyenként 10 db kapszulát tartalmaznak) dobozban

29643

Adatlap

Akciós
Nem
ALMA katalógusakció
Nem
Gondozási kártya akció
Igen
Csomagakcióban
Nem
EP kártyára
Igen
Vényköteles
Nem
OEP támogatott
Nem
Kiszerelés
-