• Alacsonyabb ár
GAVISCON MENTA IZU BELS.SZUSZP. 1X300ML  Gyomorégés 1,779.00 Dió patika online gyógyszertár internetes gyógyszerrendelés Buda...
  • GAVISCON MENTA IZU BELS.SZUSZP. 1X300ML  Gyomorégés 1,779.00 Dió patika online gyógyszertár internetes gyógyszerrendelés Buda...

GAVISCON MENTA IZU BELS.SZUSZP. 1X300ML

A Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió a gyomor-nyelőcső reflux (azaz a gyomor tartalmának „visszafolyása” a nyelőcsőbe) betegség tüneteinek, úgymint sav-visszafolyás, gyomorégés és refluxhoz kapcsolódó emésztési zavarok, például étkezést követően vagy terhesség alatt, illetve reflux nyelőcsőgyulladáshoz kapcsolódó tünetek kezelésére alkalmazható.

Gaviscon menta ízű szuszpenzió
nátrium-alginát, nátrium-bikarbonát és kalcium-karbonát

2 359 Ft
2 170 Ft 8% megtakarítás

(7 Ft / ml)

Adóval együtt
Mennyiség

  • Garantált minőség. Garantált minőség.
  • Gyors kiszállítás. Gyors kiszállítás.
  • Gyors rendelésfeldolgozás. Gyors rendelésfeldolgozás.
  • 11 óráig leadott megrendelését GLS futárral 1 munkanap alatt kiszállítjuk. 
Díj: 795Ft, 15000Ft feletti megrendelés esetén ingyenes. Utánvét +100 Ft. 11 óráig leadott megrendelését GLS futárral 1 munkanap alatt kiszállítjuk. Díj: 795Ft, 15000Ft feletti megrendelés esetén ingyenes. Utánvét +100 Ft.
  • 11 óráig leadott megrendelését PickPackPontra 2 munkanap alatt kiszállítjuk. Díj: 795Ft, 15000Ft feletti megrendelés esetén ingyenes. Utánvét +100Ft. 11 óráig leadott megrendelését PickPackPontra 2 munkanap alatt kiszállítjuk. Díj: 795Ft, 15000Ft feletti megrendelés esetén ingyenes. Utánvét +100Ft.
  • Ingyenes átvételi lehetőségek: Budakeszi a Dió Patikában és Budapesten Zuglóban átvételi ponton. Ingyenes átvételi lehetőségek: Budakeszi a Dió Patikában és Budapesten Zuglóban átvételi ponton.

1. Milyen típusú gyógyszer a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió és milyen betegségek esetén alkalmazható? 
A Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió az ún. „reflux-szupresszánsok” csoportjába tartozik. A gyomortartalom tetején védőréteget képezve fejti ki hatását. Ez a réteg megakadályozza a sav visszaáramlását és a gyomor tartalmát távol tartja a nyelőcső falától, enyhíti ezzel a gyomorégés és savtúltengés okozta kellemetlen tüneteket. 
A Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió a gyomor-nyelőcső reflux (azaz a gyomor tartalmának „visszafolyása” a nyelőcsőbe) betegség tüneteinek, úgymint sav-visszafolyás, gyomorégés és refluxhoz kapcsolódó emésztési zavarok, például étkezést követően vagy terhesség alatt, illetve reflux nyelőcsőgyulladáshoz kapcsolódó tünetek kezelésére alkalmazható. 

2. Tudnivalók a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió alkalmazása előtt. 
Ne alkalmazza a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenziót: 
- ha allergiás (túlérzékeny) a menta ízű belsőleges szuszpenzió hatóanyagaira, vagy a készítmény bármely más összetevőjére: nagyon ritkán légzési nehézségek vagy bőrkiütések jelentkezhetnek (a készítmény összetevőinek teljes listáját lásd a „További információk” részben). 

A Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió fokozott elővigyázatossággal alkalmazható: 
A gyógyszer kis mennyiségben nátriumot (6,2mmol/10ml) és kalciumot (1,6mmol/10ml) tartalmaz. 
- Ha azt tanácsolták Önnek, hogy fenti sókban szegény diétát tartson, kérjük, beszéljen kezelőorvosával. 
- Kérjük, tájékoztassa kezelőorvosát a gyógyszer sótartalmáról, amennyiben súlyos vese- illetve szívbetegségben szenvedett korábban, mert bizonyos sók befolyásolhatják az ilyen betegségeket. 
Kérjük, tájékoztassa kezelőorvosát, ha tud arról, hogy gyomorsavhiányban szenved, mert ebben az esetben ez a készítmény kevésbé hatásos. 
Ha a tünetek hét napi használatot követően is fennállnak, forduljon kezelőorvosához. 

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek: 
Ne vegye be ezt a készítményt más gyógyszerek bevétele (szájon át való alkalmazás) után két órán belül, mert befolyásolhatja a többi gyógyszer hatását. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Terhesség és szoptatás
A gyógyszer terhesség és szoptatás ideje alatt is szedhető. 

Fontos információk a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió egyes összetevőiről
A készítmény metil - (E218) és propil - (E216) parahidroxibenzoátot tartalmaz, amelyek allergiás reakciókat okozhatnak (akár késleltetve is). 

3. Hogyan kell szedni a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenziót? 
Szájon át történő alkalmazásra. 
Használat előtt alaposan rázza fel! 
Felnőttek, beleértve az időskorúakat is, és 12 évesnél idősebb gyermekek: a tünetek jelentkezésekor 10-20ml étkezéseket követően és lefekvéskor (naponta maximum négy alkalommal). 12 éven alatti gyermekek csak orvosi utasításra szedhetik. 

Ha az előírtnál több Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenziót vett be
Ha véletlenül túl nagy mennyiséget vesz be a gyógyszerből, nem valószínű, hogy az bármilyen kárt okoz, de puffadás érzését keltheti. Ha a tünetek nem múlnak el, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez. 

Ha elfelejtette bevenni a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenziót
Abban az esetben, ha elfelejtett bevenni egy adagot, legközelebb nem szükséges megkettőzni a bevett mennyiséget, csak folytassa a gyógyszer szedését a szokásos módon. 

4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkezhetnek. Ha ezeket a mellékhatásokat észleli, akkor hagyja abba a készítmény szedését, és azonnal forduljon orvosához. Nagyon ritkán (10 000 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél fordul elő) a készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység bőrkiütést, viszketést, légzési nehézséget, szédülést idézhet elő, az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzadását okozhatja. 
Ha bármilyen mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét. 

5. Hogyan kell a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenziót tárolni?
A gyógyszer gyermekek elől elzárandó!
A feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenziót. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. 
Legfeljebb 25˚C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó. Hűtőszekrényben nem tárolható! Nem fagyasztható! 
A termék első használata előtt ellenőrizze a kupakon lévő zárószalag sértetlenségét! 
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszerit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét. 

6. További információk
Mit tartalmaz a Gaviscon menta ízű belsőleges szuszpenzió?
- A készítmény hatóanyaga: 500mg nátrium-alginát, 267mg nátrium-bikarbonát és 160mg kalcium-karbonát 10ml szuszpenzióban. 
- Egyéb összetevők: karbomer, metil - (E218) és propil - (E216) parahidroxibenzoát, nátrium-szacharin, nátrium-hidroxid, menta aroma No.4, menta aroma No.5, tisztított víz. 
A készítmény nem tartalmaz cukrot illetve glutént. 

Milyen a Gavisco menta ízű belsőleges szuszpenzió külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Csaknem fehér, menta ízű és illatú szuszpenzió.
150ml, 200ml, 300ml, 500ml, 600ml szuszpenzió üvegben. 
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:
Reckitt Benckiser (Magyarország) Kft. 
1036 Budapest, Lajos u. 48-66. 

Gyártó:
Reckitt Benckiser Healthcare (UK) Limited, 

33367

Adatlap

Akciós
Nem
ALMA katalógusakció
Nem
Gondozási kártya akció
Igen
Csomagakcióban
Nem
EP kártyára
Igen
Vényköteles
Nem
OEP támogatott
Nem
Kiszerelés
300 ml